REKLAM

Hazır İçerik Bileşenleri Nelerdir Adana

Thumbnail image

İletişim Bilgileri:
Anadolu Telefonlarımız

0322 431 11 54

0505 296 21 96

 

 

 

 

 

Hazır İçerik Bileşenleri

En İyi İçerik Yönetim Sistemi

Merhabalar Arkadaşlar;


Bugün ki konumuz içerik yönetim sismlerini ele alacağız Onların seo’daki etkilerini Avantajlarını Dez Avantajlarından bahsedeceğiz Sık Sık Sorulardan biriside budur. Acaba Hangi hazır sistem daha etkilidir.


Artık bu soruların sorulmaması gerek bizce yani her Hazır Yönetim Sistemleri  ayrı ktegorilerde bulunmaktadır. Bizce öyle;

Siz Sitenizin Görsel zevki yönünden çok güzel olsun fakat diğer özellikleri olmasın sadece kullanıcıya hitap etsin istiyor iseniz bu Hazır içerik Yönetim sistemi tam size göre, Joomla;

PHP ve MySQL ile MVC olarak geliştrilimiş açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir.

Kaliteli arayüzü ve gelişmiş içerik yönetim mantığı ile dünyada çokça tercih edilir. Türkçe desteği sağlıklı olmakla beraber tamamıyla yapılandırılabilir ve çok esnek bir sistem olduğundan birçok ağ sayfası tasarımcısı bu sistemi kullanmaktadır.

Joomla! ismi Swahili dilindeki “hep beraber” veya “bir bütün olarak” anlamlarındaki “jumla” kelimesinden gelmektedir. Kelime Swahili diline Arapça dan geçmiş (swahili dili icin etimolojik sözlük). İlk sürümü (Joomla! 1.0.0) 17 Ekim 2005 tarihinde yayımlanmıştır. Bu sürüm Mambo 4.5.2.3 sürümünün çeşitli iyileştirmelerle tekrar yayımlanmış olan sürümüdür.


Joomla! bugüne kadar 1 terabayt ziyaretçi trafiğine dayanabilen ilk bağımsız özgür içerik yönetim sistemidir. Joomla! için bileşen hazırlayan birçok öbek ve firma bulunmaktadır. Google’ın desteği ile Joomla! birçok dilde kullanılabilir hale gelmiştir.


Kurulum ve kullanım kolaylığı sayesinde birçok ağ yöneticisi (webmaster) bu içerik yönetim sistemini tercih etmektedir. İsteyen online alışveriş bileşeni, Ajax ve CB gibi bileşenler ve modüller ile bir arkadaşlık sitesi de hazırlanabilir.


Günümüzde birçok okul, Joomla! içerik yönetim sistemiyle ağ sayfalarını hazırlar duruma gelmiş, alışılmış FrontPage ve HTML sayfalı sitelerin yerini Joomla! içerik yönetim sistemli ağ sayfaları almıştır.

 

Bu iki yıllık uzun dönemde özellikle İnternet günlükleri sayısında patlama yaşanmıştır. Bir İnternet günlüğü yazılımından beklenen en önemli özelliklerden kullanıcı yorumları desteği, geri izleme ve kolay etiket oluşturabilme gibi özellikler Joomla!’nın standart dağıtımında bulunmamaktadır. Bu sebeple günlüğünü yayımlamak isteyen kullanıcılar alternatif sistemlere yönelmişlerdir.

 

Eğer Siz Sitenizin Kurumsal gözüksün firmamı internet üzerinde barındarayım Kullanıcı tarafından Az sayfadan az ve öz özellikleri olsun istiyor iseniz Bu seferde Drupal Sizin işinizi görecektir.

 

Drupal ücretsiz ve açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir. Modüler yapısı sayesinde, web uygulama çatısı, topluluk portalı, forum ya da blog motoru olarak da kullanılabilmektedir. 2000′li yılların ortalarında Drupal esneklik, genişleyebilirlik, yönetim kolaylığı ve etkin bir topluluğun desteği ile popülerlik kazanmıştır.
Drupal PHP programlama dili ile yazılmıştır. Bununla birlikte Drupal tabanlı bir web sitesinin kurulumu, geliştirilmesi ve bakım genellikle PHP programlama becerisi gerektirmemektedir.

 


Drupal içerik yönetim sistemi Unix, GNU/Linux, BSD türevleri, Solaris, Windows, ve Mac OS X gibi işletim sistemleri başta olmak üzere, üzerinde PHP yorumlayıcı bulunan herhangi bir işletim sisteminde çalışabilmektedir. Apache, lighttpd ya da IIS gibi herhangi bir biçimde PHP ile eklemlenebilen bir Web sunucu yazılımı ve MySQL, PostgreSQL gibi bir veritabanı sunucuya gereksinim duyar.

 

 

Evet Drupalı da geçtikten sonra ise Sıra Google ile ortak olan ve hatta güncellemesini yapmadığınızda Google size özel olarak Mail atarak Sitenizin 3.x.x sürümüne güncelleyiniz gibisinden bilgilendirici dünyaca en popüler hazır yönetim sistemi ise WORDPRESS sistemidir.

Sitenizi Hem Blog türünde hemde kurumsal gözükerek Sitenizi Arama Motoru Optimizasyonuna Uygun bir çatı altında çalıştırarak Sitenizi Seo ya uygun bir şekilde yayınlayabilirsiniz.

Evet Daha bir çok hazır içerik yönetim sistemleri de vardır bunların açıklamasını yapmayacağım ama aşağıda hepsini yazacağım;


Frog CMS

Frog CMS, sunduğu dosya yönetimi için gerekli araçların yanı sıra hoş bir kullanıcı ara yüzü, her sayfa için esnek şablonlama, basit kullanıcı yönetimi ve izinleri ile içerik yönetimini basitleştirir.


SilverStripe

SilverStripe, Sapphire framework ile yapılmış bir PHP CMS’dir ve MVC tasarım modelini kullanır. Resmi sitesinden SilverStripe ile hazırlanmış sitelerin örneklerini görebilirsiniz.


Mambo

Mambo, basit web sitelerinden karmaşık kurumsal uygulamalara kadar her şeyde kullanılabilen çok özellikli, ödül kazanmış bir içerik yönetim sistemidir. Mambo ile hazırlanmış bazı sitelerin Joomla’ya geçmesine rağmen, Mambo’yu hala büyük bir İYS olarak değerlendirmek gerektir.


TYPOlight

TYPOlight bir PHP 5 CMS’dir ve canlı güncelleme, Ajax ve Web 2.0 teknolojilerinin kullanımı gibi çok sayıda özelliğe sahiptir.


Concrete5

Concrete5 basit bir yönetici arayüzüne sahip açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. Yönetici olarak giriş yaptıktan sonra düzenleme araç çubuğunu kullanarak web sayfasını düzenleyebilirsiniz.


Textpattern

Textpattern de başka bir popüler içerik yönetim sistemidir. Çalışması için en az PHP 4 gerekir ve çeşitli özelleştirmeler için kullanabileceğiniz birçok eklentiye sahiptir.


Symphony

Symphony şablonlama dili olarak XML/XSLT’yi kullanan bir İYS’dir. Symphony web sitelerinin URL yapısından yayımladıklarınızın bulunduğu ortama kadar sevdiğiniz her şeyi kişileştirmenizi sağlar. Programlamacı olmayan biri için bu CMS’yi öğrenmek karmaşık olabilir.


MODx

MODx hem PHP uygulama frameworkü hem de içerik yönetim sistemidir. MODx, Web 2.0 Ajax teknolojisini tamamen destekleyen bir API sunan ilk PHP içerik yönetim sistemidir.


Habari Project

Habari çok tavsiye edilen açık kaynak kodlu bir bloglama platformudur. Özellikle modern web barındırma çevreleri için yazılmaktadır ve modern nesne odaklı programlama tekniklerini kullanmaktadır.


CMS Made Simple

CMS Made Simple oldukça fazla özelleştirilebilir ve indirebileceğiniz çok sayıda Modüller bulunmaktadır. Belgelendirme eksiksiz olup takip etmesi kolaydır. Adı da üstünde olduğu gibi öğrenilmesi ve kullanılması oldukça kolaydır.


ImpressCMS

ImpressCMS topluluk tarafından geliştirilmiş bir İçerik Yönetim Sistemidir. Oldukça ölçeklenebilir ve online toplulukları yönetmek için çok faydalıdır.


Exponent CMS

Exponent web sitelerinin sayfalarının görüntülendiği şekliyle sayfa üzerinde düzenlenmesini sağlayan sezgisel ve esnek bir içerik düzenleme sistemdir. Resmi sitesinden modüller ve temalar da indirebilirsiniz!


MiaCMS

MiaCMS Mambo CMS’nin bir koludur. Güçlü ve genişletilebilir bir üçüncü taraf uzantı sistemi ve esnek site temalaştırma özellikleri bulunmaktadır. MiaCMS, OpenID’yi desteklemekle birlikte, istikrarlı ve yetkin bir İYS olarak düşünülebilir.


Jojo CMS

Jojo CMS arama motoru dostudur. Makalenizce SEO dostu URL varsa Jojo www/www olmayan alanlarla sizin yerinize ilgilenecektir. SEO dostu olmasının yanı sıra, Jojo ayrıca ürün veritabanları, bloglar, resim galerileri ya da hoşunuza giden ne varsa ekleyerek işlevselliğini de artırır.


TYPO3

TYPO3 Web’de ve dahili ağlarda şirket amaçları için geliştirilmiş Açık Kaynak Kodlu bir içerik yönetim sistemdir. Hazır-yapılmış arayüzler, fonksiyonlar ve modüllerin tamamını bünyesinde barındırırken, tam esneklik ve genişletilebilirlik sağlamaktadır.


Elxis CMS

Elxis CMS Arama Motoru Dostu URL, güçlü güvenlik, ayarlanabilir üye listesi ve tam kullanıcı profilleri gibi birçok özelliğe sahiptir. Otomatikleştirilmiş görevleri, modern tasarımı, AJAX teknolojisi ve çok dilli arayüzü daha üretken olmanıza yardımcı olur.


Chyrp

Chyrp hafif bir bloglama platformudur ve bloglama motoru olarak Twig’i kullanmaktadır. Tutorialları ve kullanıcı kılavuzları eksiksizdir ve ana sayfasından birçok yararlı modül indirebilirsiniz.

alıntıdır

 

Thumbnail image

İletişim Bilgileri:
Anadolu Telefonlarımız

0322 431 11 54

0505 296 21 96

 

Atölye: Döşeme Mah. Mehmet Nuri Sabuncu Blv. No: 25 Seyhan / ADANA / TURKEY Tel: 0322 431 11 54




 

Reklam ve Tasarım, Tabela Fabrikası, Reklam Teknikleri, Reklam Ürünleri, Reklam Firmaları, Tabela Fiyatları, Tabela Reklam Firmaları, Tabela ve Reklam, Tabelacılar, Tabela Tasarımları, Tabela Nasıl Yapılır, Tabela İş İlanları, Tabela Harfleri, Reklam Tanıtım, Reklam ve Dizi Ajansları, Matbaacılar