REKLAM

Web Sayfası Yayınlama Adana

Thumbnail image

İletişim Bilgileri:
Anadolu Telefonlarımız

0322 431 11 54

0505 296 21 96

 

 

Web Tasarım Kursları

Web Sayfası Yayınlama

Dreamweaver ile yaptığınız siteyi yayınlamak için veya Joomla, SMF, phpBB gibi scriptlerle site veya forum yapımına başlamak için web sunucusu almamız gerekir. Sitemizin bu bölümünde web sunucusunu nereden alıp nasıl kullanacağımıza ve web sunucular hakkında genel bilgilere yer vereceğiz.
Siteler nasıl yayınlanır?

Siteleri internette yayınlamak için iki ürün/hizmet kullanılır. Bunlardan biri, sitelere girmemizi sağlayan google.com, youtube.com gibi adreslerdir.

 

Bu adreslere domain veya alan adı denir. Alan adını kullanarak siteye girmeye çalıştığımızda, site dosyalarının depolandığı sunucuya bağlanırız ve site sayfalarını ziyaret edebiliriz. Site dosyalarını barındıran sunuculara ise web alanı, web hosting veya hosting paketi denir.

 

Sitemizin diğer internet kullanıcıları tarafından ziyaret edilebilmesi için öncelikle bir web hosting paketi alarak sitemizi buraya göndermeli ve siteye ulaşılabilmesi için bir alan adı alarak sunucuya yönlendirmemiz gerekmektedir. İlerleyen sayfalarda domain ve hosting paketleri hakkında daha detaylı bilgileri paylaşacağım.

 


Ücretli vs Bedava Hosting İnternette ücretsiz hizmet veren siteleri kullanarak bir kuruş bile ödemeden sitenizi yayınlayabilirsiniz ancak, uzun süre yayında kalacak bir site yapmak istiyorsanız ve sitenizin hızlı, kesintisiz ve problemsiz bir şekilde yayınlanmasını istiyorsanız ücretli domain ve hosting kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bedava site yapımını anlattığım bedavasiteyapmak.com'u ücretli domain ve hosting hizmetlerini kullanarak yayınlıyorum.

Ücretli ve ücretsiz hizmetleri kullanarak site yayınlama süreci biraz farklıdır. Daha kolay anlaşılması için ücretli ve ücretsiz hizmetlerle site yayınlamayı ayrı ayrı açıkladım. Aşağıdaki linkleri sırasıyla ziyaret edip anlatılanları uygularsanız site yayınlamakla ilgili çoğu şeyi öğrenmiş ve site yayınlamak için gerekli tüm hizmetleri temin etmiş olacaksınız.

 

Thumbnail image

İletişim Bilgileri:
Anadolu Telefonlarımız

0322 431 11 54

0505 296 21 96

 

Atölye: Döşeme Mah. Mehmet Nuri Sabuncu Blv. No: 25 Seyhan / ADANA / TURKEY Tel: 0322 431 11 54




 

Reklam ve Tasarım, Tabela Dizayn Programı, Reklam Teknikleri, Tabela Fiyatları, Tabela Reklam Firmaları, Tabela Örnekleri, Tabela Harfleri, Reklam Türleri, Reklam Tanıtım Ajansları, Reklam Tanıtım, Reklam Tasarımları, Web Sitesi Yaptırmak, Web Sitesi Yapanlar, Web Sitesi Yazılımı